A Gerlóczy Kávéház története

A Gerlóczy története az 1900-as évek elején kezdődött, ekkor üzemelt először kávéházként az a csodálatos épület, melyet eredetileg két úrhölgynek építtetett édesapjuk. A Kamermayer Károly tér, a Vitkovics Mihály és a Gerlóczy utca ölelésében elhelyezkedő épület már önmagában elragadó hangulatot áraszt, a kávéházi és éttermi élet ugyanakkor 90 év szünet után 2004-ben köszöntött be újra a fővárosi gasztronómia életbe. A párizsi brasserie-ket megidéző belső enteriőrrel és tágas kávéházi terasszal büszkélkedő Gerlóczy többre hivatott a klasszikus kávéházaknál, legyen szó a nyugat-európai fővárosok vagy Budapest történelmi találkozó helyeiről. A Gerlóczy mindent nyújt, amit egy kávéháznak illik, de sokkal többet ajándékoz vendégeinek, méghozzá nagyon erős alapokon működő konyhájának köszönhetően. A kávéház, ami reggel és délelőtt kávés csészéktől és koccintásoktól hangos, déltől késő estig a szezonális és magyar klasszikus fogásokra építő étteremként nyújt különleges élvezeteket a romantikus utazóknak, a középkorú és idősebb vendégeknek.

Illustration

Hiszünk abban, hogy a Gerlóczy élményt nyújt mindazoknak, akik vágyakozva keresik a Budapest egykori aranykorát megidéző kávéházainak kozmopolita hangulatát. Tudjuk ugyanakkor, hogy a látogatásuk nem állhat meg a kávénál vagy reggelinél, így a Gerlóczy legalább annyira francia bisztró, mint rejtett törzshely, nyugalomba burkolózó kávéház. Akik már megélték és megértették a nyugalom varázsát, a pezsgő bódító hatását és, hogy egy helynek igenis lelke van, azok végtelen percekkel, édes órákkal és fontos pillanatokkal gazdagodva emlékeznek majd a Gerlóczyra.

Illustration
Illustration

A kozmopolita életérzés, a pillanatok megélése és a társas együttlét találkozásánál nyílik a Gerlóczy ajtaja, itt terítjük meg a terazza asztalait, itt indulnak az ízig-vérig kávéházi hangulatba csomagolt francia bisztrónk mindennapjai. Tavasztól késő nyárig szépen, szolidan gombolgatjuk a Gerlóczy blúzának felső gombjait, így élvezhetik vendégeink a kávéházi körasztalok sokaságát a szabad ég alatt... míg a hűvösebb hónapokban a klasszikus francia bistro/brasserie és kávéház hangulatával karöltve ringatjuk el a kalandra éhes vagy éppen azoktól megfáradt utazókat, szórakoztatjuk és etetjük-itatjuk a környék elfoglalt üzletembereit és üzletasszonyait, támogatjuk és kényeztetjük az elmélkedni betérő egyfős asztaltársaságunkat. Mindezt tesszük a belváros legszebb kerületének közepén, méghozzá úgy, hogy a Gerlóczy a következő évtizedekben is rejtett ékszerdobozként, romantikus bisztróként kápráztassa el a neki bizalmat szavazó vendégeinket.